Zvizdić: Zajedno moramo raditi više i bolje u interesu države, radnika i građana

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić čestitao je građankama i građanima Bosne i Hercegovine Međunarodni praznik rada – 1. maj.

– Na dan kada se prisjećamo duge i važna borbe za radnička prava, uime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, želim da istaknem našu potpunu posvećenost i uporan rad na poboljšanju ukupnog standarda i povećanju zaposlenosti naših građana.

Tri godine kasnije, i pored vidljivih rezultata, ne možemo biti u potpunosti zadovoljni jer i danas mnogi naši građani još uvijek nemaju radno mjesto i ne primaju plaću kako bi živjeli život dostojan čovjeka, dok se mnogim koji rade krše prava i reducira kvalitet radnih uslova.

Zbog toga, svi zajedno moramo raditi više, bolje i u interesu države,  radnika i svih građana, provoditi reforme koje su teške, duge i ponekad bolne, ali reforme koje će nam pomoći da ojačamo privredu, privučemo nove investicije i otvorimo nova radna mjesta.

Čestitam vam 1. maj – Međunarodni praznik rada i želim da ga provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima – piše u čestitki Zvizdića, saopćeno je iz VMBiH.

(RTVTK/FENA) J.Č.

Pročitajte...