Na proljeće sanacija puteva u Tuzli

Na području Tuzle na proljeće počinje sanacija puteva. Jedan od prioritetnih puteva ove godine je sanacija puta u naselju Slavinovići. Radovi za ovu dionicu puta ugovoreni su prošle godine, a vrijednost ove investicije je oko 450.000 maraka. Aktuelni su radovi u mjesnoj zajednici Mejdan, a radit će se još 33 putna pravca, tenderska dokumentacija je spreman i treba biti objavljena narednih dana.

Na području Tuzle narednih mjeseci počinju radovi na sanaciji postojećih saobraćajnica. Od već ugovorenih poslova su radovi na sanaciji putne i pripadajuće podzemne infrastrukture u naselju Slavinovići.  Pored ovih radova, prošle godine počeli su radovi na sanaciji puta u mjesnoj zajednici Mejdan, istakao je Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju Službe za komunalne poslove i pitanja mjesnih zajednica. Završetak radova se očekuje u narednih mjesec i po dana, dodaje Delić.

Radit će se u putna infrastruktura u tri mjesne zajednice kod tuzlanske Termoelektrane, a to je Husino, Bukinje i Šički brod. Vrijednost i ovih radova će biti 450.000 maraka.Za sanaciju cijele putne infrastrukture iz Budžeta Grada Tuzla biće izdvojeno oko pet miliona maraka.

Pročitajte...