Najmanje 211 poginulih na zapadu Irana nakon zemljotresa

– Direktor Civilne zaštite zapadne iranske pokrajine Kermanshah Riza Mahmudi kazao je za iransku novinsku agenciju Tasnim da je najmanje 211 osoba poginulo, a najmanje 2.504 povrijeđene u toj pograničnoj regiji

TEHERAN (AA) – Najmanje 211 osoba poginulo je na zapadu Irana u sinoćnjem snažnom zemljotresu koji je pogodio irački gradić Halepce u blizini iračko-iranske granice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Direktor Civilne zaštite zapadne iranske pokrajine Kermanshah Riza Mahmudi kazao je za iransku novinsku agenciju Tasnim da je najmanje 211 osoba poginulo, a najmanje 2.504 osobe su povrijeđene u pograničnoj regiji.

Isti izvor javlja da su u regiju poslane dodatne ekipe Civilne zaštite koje avionima i helikopterima dopremaju pomoć ugroženom stanovništvu.

Iranski vjerski lider ajatolah Hamnei naredio je vojsci i vladinim institucijama da sve resurse stave na raspolaganje kako bi se pomoglo ljudima u zemljotresom pogođenoj regiji.

Pokrajinska vlada u Kermanshahu proglasila je trodnevnu žalost.

Američki centar za geološka istraživanja sinoć je registrirao zemljotres jačine 7,2 stepena po Richteru, a epicentar je bio nedaleko od iračkog pograničnog gradića Halepce.

Pročitajte...