Najuticajniji savezi traže odlaganje EURO 2020.

UEFA će sutra okupiti na konferencijskom pozivu predstavnike svih 55 članica Federacije, te predstavnike klubova i igrača da razmotre dalje korake u jeku pandemije koronavirusa.

Kako se bliži sastanak na kojem će biti donijete ključne odluke o nastavku fudbalske sezone, raste pritisak da se glavni događaj godine pomjeri. Ključno pitanje je da li će se u zakazanom terminu od 12. juna do 12. jula održati Evropsko prvenstvo.

Javnost je jedinstvena u stavu da bi trebalo da se odgodi za narednu godinu, a kada su u pitanju funkcioneri najveći pritisak na UEFA-u vrše Italija i Njemačka.

Prethodnih dana se spekulisalo o potencijalnim terminima odlaganja, a za sada su u “igri” dva scenarija. Prvi je da se EP igra tokom zimske pauze, u decembru, što je manje vjerovatna varijanta s obzirom da bi se značajno opteretila klupska sezona. Druga varijanta je pomjeranje za ljeto 2021, ali bi u tom slučaju na odluku uticala i FIFA, koja je za naredno ljeto planirala prvo izdanje Svjetskog klupskog prvenstva u novom formatu sa 24 učesnika.