Najviši čovjek i najniža djevojka na svijetu posjetili egipatske piramide

– Sultan Kosen sa svojih 246 centimetara, prema Guinnessovoj knjizi rekorda najviši je čovjek na svijetu, a Jyoti Amge najniža djevojka sa svoja 62 centimetra

KAIRO (AA) – Najviši čovjek na svijetu Sultan Kosen (35) iz Turske i Jyoti Amge (24) iz Indije, najniža djevojka na svijetu, posjetili su egipatske piramide i napravili zajedničke fotografije koje su obišle svijet, javlja Anadolu Agency (AA).

Sultan Kosen sa svojih 246 centimetara, prema Guinnessovoj knjizi rekorda najviši je čovjek na svijetu, a Jyoti Amge najniža djevojka sa svoja 62 centimetra.

Piramide u Gizi su posjetili na poziv egipatskog Ministarstva kulture i turizma. Na ovaj način su pružili podršku egipatskom turizmu.

Iz Odbora za razvoj egipatskog turizma su saopćili da je najviši čovjek na svijetu prvi put u posjeti Egiptu, koju je započeo obilaskom turističkih i historijskih mjesta u Kairu.

U njegovoj pratnji nalazila se i najniža djevojka na svijetu Jyoti Amge. Čovjek od gotovo 2,5 metra i djevojka od 62 centimetra zajedno su pozirali ispred piramida u Gizi.

Direktorica egipatskog Odbora Nesrin Osmanli izjavila je da će posjeta ovog dvojca trajati četiri dana te da će posjetiti piramide u Gizi, tvrđavu u Kairu, trg Tahrir kao i građevine koje se nalaze na ovom trgu.

Pročitajte...