Nakon finala Lige prvaka, UEFA namjerava promijeniti lokaciju odigravanja utakmice Superkupa

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

UEFA namjerava da se finale Superkupa Evrope za 2021. godinu preseli iz Belfasta u Istanbul. U njemu bi mogla da učestvuju dva engleska kluba, možda i dva kluba iz istog grada – Mančestera. Na ovaj način UEFA pokušava da se izbori sa posljedicama preseljenja ovosezonskog finala Lige prvaka iz Turske u Portugal već drugu godinu zaredom.

Istanbul je 29. maja trebalo da bude domaćin finala Lige šampiona između Manchester Cityja i Chelseaja, ali je zbog problema organizacije meča usljed aktuelne epidemiološke situacije u Turskoj odlučeno da se dva engleska tima bore za veliki srebni pehar u Portu, na stadionu Dragao.

UEFA sad želi da finale Superkupa Evrope 11. avgusta bude jedna od mjera kompenzacije koja se nudi turskim fudbalskim vlastima. U planu je kako se očekuje da Istanbul dobije i finale Lige prvaka 2023. godine.Konačna odluka o promeni mjesta održavanja Superkupa tek treba da se donese, ali BBC navodi da postoje najave da će Istanbul najvjerovatnije biti domaćin ovog meča.

U finalu Lige prvaka 29. maja sastaju se Manchester City i Chelsea, a tri dana ranije u finalu Evropske lige rivali su ekipe Manchester Uniteda i Villareala.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno