U Tuzli održano državno pojedinačno prvenstvo BiH za mlađe kadete i kadetkinje u stonom tenisu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Danas u Tuzli je održano državno pojedinačno prvenstvo BiH za mlađe kadete i kadetkinje u stonom tenisu. Organizator takmičenja je STK “Lukavac”, iz kojeg ističu kako je organizacija zbog pandemije koronavirusa protekla teže nego prethodnih godina. Neophodno je bilo ispoštovati sve epidemiološke mjere ali i predviđeni protokol za održavanje turnira.

Prije svega mora se napraviti prostor za djecu, obezbijediti makse za učesnike, obezbijediti dezinfekcijska sredstva. Dobili smo veliki odziv djece kojem se nismo nadali. Ovo je jedan od najbrojnijih turnira“, rekao je Mirza Hanić trener u STK “Lukavac”.

Suorganizator takmičenja je STK „Kreka“ Tuzla, koji je ujedno bio i domaćin turnira. Takmiče se i u muškoj i ženskoj konkurenciji, a od svojih igrača priželjkuju dobre rezultate.

 „Očekujemo od naših takmičara medalje. Mi smo navikli uz mlađe kategorije da budemo u vrhu bh. stonog tenisa i to se nadam da ćemo ostvariti. Naš najbolji igrač Adi Muratović, Amar Jaganjac, Nađa Đulović i Lana Lovrić su kandidati za medalju i ja mislim da ćemo to ostvariti“, istakao je Goran Rajčić trener u STK “Kreka” Tuzla.

Turniru su prisustvovale ekipe iz Ključa, Doboj Istoka, Viteza, Foče, Prijedora, Zenice, Tuzle, Banja Luke i Sarajeva. Treneri timova nisu krili zadovoljstvo organizacijom turnira. Očekuju što bolji plasman svojih izabranika i brojne medalje.

„Organizacija u Tuzli na jako visokom nivou kao i i inače. Očekujemo dobre rezultate, a to je svakako nekoliko medalja za naš klub. Doveli smo 10 predstavnika koji će predstavljati naš grad i naš klub nadam se u najboljem svjetlu“, rekao je Siniša Mačetić trener u STK „Spin“ Banja Luka.

„ Što se tiče očekivanja naša Emina Cerić je prvorangirani nosilac ovoga turnira. Očekujemo i nadamo se da ćemo biti prvaci u ženskoj kategoriji. Što se tiče muških došli smo do četvrtfinala. Mi smo došli sa 4 takmičara“, rekao je Almir Dizdarević trener u STK „Sarajevo“.

Takmičenju je prisustvovalo oko 80 igrača iz više od 20 klubova širom BiH. Osim takmičaraskog, turnir je i prijateljskog duha zasnovan na druženju i sticanju novih prijatelja.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno