Narednih dana oblačno vrijeme i pljuskovi

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prijepodne jače naoblačenje sa juga koje će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Jače padavine u drugoj polovini dana. Najmanje padavina se očekuje za sjeveroistok Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuje i grmljavina. Na jugu zemlje bez padavina. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 sepeni.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...