Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi

U povodu Svjetskog dana slobode medija u četvrtak, 3. svibnja, s radom će početi novi internetski portal – mediadaily.biz sa sjedištem u Zagrebu, namijenjen ponajprije medijima u jugoistočnoj Europi, priopćeno je iz Voice of Media d.o.o.

Glavni urednik portala je Neven Šantić, dugogodišnji komentator i kolumnist Novog lista, a pokretač i inicijator projekta je Zoran Kovačić, začetnik privatnoga televizijskog poduzetništva u Hrvatskoj.

Pokretanje portala inicirano je spoznajom dobivenom nakon anketiranja više od 500 zaposlenika u medijima iz jugoistočne Europe da je takav portal potreban zbog općenitog manjka informacija o zbivanjima i radu u medijima i oko njih, a pogotovo je mala mogućnost usporedbe i stjecanja informacija o radu i problemima u drugim medijima i regijama.

Sjedište portala je u Zagrebu, s dopisničkom mrežom od dvadesetak suradnika iz Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Slovenije. Svi tekstovi bit će objavljivani i na engleskom jeziku kako bi portal mediadaily.biz mogli pratiti i svi zainteresirani za rad ovdašnjih medija u Europi i svijetu, javlja Hina.

Media daily objavljivat će sve vrste informacija, najnovijih i relevantnih tema o medijima, počevši od vijesti o medijskim transferima, aktualnostima u određenom mediju, programskim novostima, preko tema, analiza i usporedbi određenih medija unutar jednog ili više područja, do bavljenja zakonskom medijskom regulativom i regulatornim agencijama.

Pročitajte...