Narodna kuhinja „Imaret“ za postače organizuje akciju „Iftar na kućni prag

 Zaposlenici Narodne kuhinje Imaret nastavljaju sa redovnim radom s obzirom na ublažene mjere u vezi širenja koronavirusa. Uz pripremu dnevnih obroka pripremaju i iftar za postače u općinama koje do sada nisu imale narodnu kuhinju, ističe direktorica Regionalnog odbora Merhameta Tuzla.

„Početkom mjeseca  Ramazan počeli smo pripremati iftare za socijalno ugrožene građane sa područja TK i djela Republike Srpske. Ne samo korisnici nego za sve socijalno ugrožene građane posebno u opštinama u kojim do sada nismo imali narodnu kuhinju i gdje je ljudima bilo daleko da dođu. Mi smo preko Džemata pokušali da dođemo do tih postača  do tih nena i stvarno smo došli i prezadovoljni smo da pomognemo odnosno podjelimo iftar“

 Kako ističe direktorica Narodne kuhinje Imaret ranije su napravljeni spiskovi  građana kojima je potrebno dostaviti iftare. Obezbjedjeni su ramazanska lepina, topla čorba, hurma kao i neko osvježenje:

Mi svaki dan od ponedjeljka do subote  pripremamo iftare u narodnoj kuhinji tu je negdje broj od 200 do 250 dnevnih iftara, pripremamo i vozimo u općine. Sekretari općina su zaduženi da dođu  u Tuzlu i svaka opština da dođe da voze to je Kalesija, Živinice, Banovići, Lukavac  Gračanica također mi vozimo i u  Tuzlu postačima.“

Regionalni odbor Merhameta u Tuzli se zahvaljuje svim donatorima koji su pokrenuli akciju te već pomogli u pripremi iftara za korisnike Imareta. Upućuju apel i ostalimj donatorima koji mogu da se odazovu akciji „Iftar na kućni prag“.

 

Pročitajte...