Fudbal : Iz UEFA-e svakom članu po 4,3 miliona eura

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Predstavnici UEFA-e su objavili  kako će uplatiti 236,5 miliona eura iz svog fonda “HatTrick” svojim savezima članovima među kojima je i N/FBiH  kako bi se što bolje nosili s krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, a kako UEFA broji 55 saveza svaki će dobiti 4,3 miliona eura.

Fond “HatTrick” obično se koristi za pokrivanje tekućih troškova saveza i kao pomoć za razvoj posebnih područja svakog pojedinog saveza. No, ovoga puta je UEFA odlučila dopustiti svakom savezu da sam odredi svoje prioritete.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.“Naš sport je suočen s dosad nezapamćenim izazovom i zato UEFA želi pomoći svojim savezima. Stoga smo dogovorili kako će svaki savez dobiti 4,3 miliona eura koje može potrošiti na onaj način za koji misli da će najbolje koristiti u obnavljanju nogometa u njihovim zajednicama. Vjerujem kako je ovo odgovorna odluka i ponosan sam zbog jedinstva koje nogomet pokazuje tokom ove krize. Bez sumnje nogomet će biti u srcu povratka normalnom životu. Kad za to dođe vrijeme, nogomet mora biti spreman odgovoriti na poziv”.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
00:02:29
Popularno