Narodno pozorište Tuzla u Novu 2021. godinu ulazi ludo: Sa urnebesnom komedijom “Čisto ludilo”!

Predstava “ČISTO LUDILO” u režiji Nine Kleflin će se izvesti u dva termina: četvrtak, 28. i petak, 29. januara sa početkom u 19:30 na sceni Narodnog pozorišta Tuzla.

“Ludilo” počinje u jednom atipičnom lokalnom frizerskom salonu s atipičnim frizerima i mušterijama kada saznaju da je čuvena pijanistica na spratu iznad misteriozno ubijena. Likovi u predstavi, zajedno i interaktivno sa publikom, prolaze kroz tragove, dokaze i pretpostavke o tome ko je zapravo ubica.

Ova predstava Paula Portnera je upisana u Ginisovu knjigu rekorda zbog broja izvođenja u svijetu.  Za tuzlansku verziju, režiju potpisuje Nina Kleflin, koja je u Narodnom pozorištu Tuzla režirala sedam predstava.

Kleflin za predstavu kaže da je “jedan urnebesni komad i premetaljka u kojoj se na zanimljiv, duhovit i nadasve inteligentan način raspravlja o tome ko je ubio čuvenu pijanisticu Izabelu”.

Potencijalne ubice su: pretjerano komični, ali i stereotipični homoseksualac frizer (Midhat Kušljugić), frizerka čiji su motivi za bilo koju njenu radnju ionako upitni (Jasmina Dedić), poslovni čovjek koji se zadesio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme (Edis Žilić) ili stalna mušterija – uvažena gospođa više klase (Elvira Aljukić).

U predstavi pored navedenih igraju još Nedim Malkočević i Hasan Sušić kao inspektori koji će razriješiti situaciju.

Predstave se izvode u skladu sa epidemiološkim mjerama uz mjerenje temperature na ulazu, dezinfekciju ruku, ograničen broj publike i obaveznu distanicu.

Preporuka Narodnog pozorišta Tuzla su rane rezervacije ulaznica putem maila marketing@nptz.ba ili pozivom na telefone pozorišta: 035/251-645 i 251-646. Prodaja ulaznica vršit će se na blagajni pozorišta sat prije, a ulazak publike u salu 15 minuta prije početka predstave. Iako su mjesta u sali udaljena preporučenom distancom od dva metra, za članove porodica mogu se organizovati i posebna mjesta, odnosno sjedišta jedno do drugog, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Tuzla.