Prijem novih članova u Mješoviti hor „LEGE ARTIS“ Tuzla od 01. do 04. februara

Odlukom Skupštine Muzičkog obrazovnog centra „Lege Artis“ Tuzla, 01. i 04. februara 2021. godine sa početkom u 18h održat će se audicije za prijem novih članica i članova u Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla. Audicije će se održati u prostorijama MOC „Lege Artis“ Tuzla, u ul Kaldrma br.2 (preko puta Jalske džamije).

Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla prepoznatljiv je kulturni brend grada Tuzla, koji je u devet godina postojanja zabiježio preko dvijestotine nastupa u zemlji i inostranstvu. Dobtinik je deset odličja sa međunarodnih horskih festivala takmičarskog karaktera te organizator brojnih manifestacija u Tuzli, a među najprepoznatljivijima jeste Međunarodni horski šampionat „Lege Artis“ Tuzla i Tradiciononalni novogodišnji koncert Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla.  Horom rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja, maestro Jasmin Hasić.

Probe mješovitog hora „Lege Artis“ održavaju se dva puta sedmično (ponedjeljkom i četvrtkom) u večernjem terminu, uz poštivanje epidemioloških mjera propisanih od strane Kriznog štaba.

Audiciji mogu pristupiti građani uzrasta od 15 godina starosti pa na više. Prijave kandidata na audiciju primaju se do 01. 02. 2021. u 15h  putem telefona 061 101 520 gdje se mogu dobiti i potrebne informacije vezane za prijem i rad horskog ansambla.