Nastavak uspješne višegodišnje saradnje kompanije Piemonte i RTVTK

Višegodišnja uspješna poslovna saradnja između kompanije Piemonte i RTV TK nastavljena je danas potpisivanjem  ugovora. U godini koja je bila teška za sve privrednike posebno za oblast trgovine ali i zvoz i preradu mesa, ova kompanija bilježi značajan privredni rast proširenjem svoje delatnosti na oblast turizma kupovinom i značajnim ulaganjima u nadaleko poznat kompleks Muška voda. Kompanija Piemonte stasala je i razvijala se zajedno sa RTV TK.  „ I današnji događaj kad smo potpisali jedan novi ugovor je doprinos naše jako dobre saradnje iz prethodnog perioda. Današnji događaj je daleko teži gledano kroz finansijski dio ali i obim usluga koje vi treba da pružite u odnosu na prethodni period. Tako da će u narednom periodu da bude više posla i za Kantonalnu televiziju ali u za nas u okviru nvih privreddnih aktivnosti”, rekao je Kasim Selimović, vlasnik firme Piemonte d.o.o Tuzla.

 „Današnjim ugovorom mi smo se obavezali biti podrška jedni  drugima u novoj  poslovnoj godini i novim razvojnim poduhvatima. Vjerujem na bazi današnjih pozitivnih iskustava da ćemo svjedočiti novim poslovnim uspjesima”, istakao je Kasim Softić, direktor RTV TK.

Kompanija Piemonte danas zapošljava više od 200 radnika u 20 maloprodajnih objekata širom TK s ciljem širenja i u druge kantone. Kao domaća kompanija primat u svom tgovinskom poslovanju dali su domaćim poizvodima koji zauzimaju najveći prostor na policama u njihovim marketima. Već pet godina ova se kompanija bavi preradom i izvozom goveđeg mesa.„Bili smo jedni od izvoznika u Tursku koje smo vrlo kvalitetno obavljali. Nažalost to danas nije prisutno na nivou BiH. Mi smo uvijek spremni da to nastavimo. U međuvremenu dok ne radimo tu osnovnu djelatnost,obradu mesa i izvoz, mi se bavimo preradom mesnih prerađevina koje u dobroj mjeri plasiramo na naše domaće tržište“, kazao je Selimović.

Direktor RTV TK, Kasim Softić istakao je kako uspjeh naših poslovnih partnera smatramo vlastitim.  „Kompanija Pijemonte je u proteklih godinu dana uprkos složenim ekonomskim prilikama uspjela održati visoki nivo poslovanja, sačuvati proizvodne kapacitete, proširiti trgovačku mrežu i to je još važnije napraviti veliku poslovnu investiciju, a to je kompleks „Muška voda“ u Kldanju“, rekao je direktor RTV TK, Kasim Softić.

Trenutno se užurbano radi na dovršetku glavnog objekla u kome će biti smješten hotel. Postepenim daljim ulaganjima ovaj kompleks dobiće novo ruho prijemčivo kako hedonistima tako i ljubiteljima prirode, sporskim koletivima i svima onima koji će spas od gradske vreve potražiti u netakmutim čarima ovog kraja.  „Mi smo već u dobroj mjeri realizovali plan. Usvakom slučaju predstoji nam još dosta vremena da bi okončali radove jer želimo da ponudimo širok asortiman usluga našim konzumentima koji  će boraviti  na destinaicji „Muška voda“, Kasim Selimović.

U prvoj fazi u komplesu će biti zaposleno 30 osoba. Proširivanjem kapaciteta očekuju da će u ovom kompleksu na kraju raditi 100 osoba. Restoran i dio hotela prve će goste primiti već u aprilu, a naša će kamera biti tamo kako bi sve to zabilježila.

 

Pročitajte...