Ne postoji inkriminacija Inicijative “Moja adresa Srebrenica”, Ahmetović i Duraković u svojstvu svjedoka dali izjavu policiji

U Policijskoj stanici u Srebrenici, članovi Inicijative „Moja adresa Srebrenica“, Sadik Ahmetović i Ćamil Duraković, dali su izjave po pozivivima koje su dobili kao svjedoci zbog izbornih prevara i povrede biračkog prava. Ahmetović i Duraković smatraju da se na ovaj način nastoji razvodniti istraga koju vodi Tužilaštvo BiH, usljed koje su nedavno trojica Srebreničana i uhapšena.


Prema onome što je rečeno novinarima, nakon što su u svojstvu svjedoka dali izjave, policija je očekivala da članovi Inicijative „Moja adresa Serebrenica“, Sadik Ahmetović i Ćamil Duraković, pojasne na koji način su došli do spiska sa imenima ljudi iz Srbije koji su došli glasati u Srebrenici.

-Jako ih interesira od kuda nam spisak od 1400 osoba koje nemaju ni jedan lični dokument izdat u Srebrenici. Mi smo to dobili anonimno, ne isključujemo mogućnost da je to posalo i MUP R Srpske, ali to neka bude njihov posao… Mi ne možemo kazati nešto što ne znamo – pojasnio je Sadik Ahmetović, šef Izbornog štaba Inicijative „Moja adresa Srebrenica“.

Ahmetović i Duraković smatraju da se na ovaj način nastoji razvodniti istraga koju vodi Tužilaštvo BiH, usljed koje su nedavno trojica Srebreničana i uhapšena.

-Ne postoji nikakva inkriminacija Koalicije „Moja adresa Srebrenica“ po pitanju izbora. To je ono što je jako važno i što naglašavam – istaknuo je Ahmetović u obraćanju novinarima.

I ovom prilikom je istaknuto da članovi Inicijative „Moja adresa Srebrenica“ smatraju kako je poništavanje izbornih rezultata od 15.novembra, odnosno, raspisivanje novih u interesu svih građana Srebrenice.

 

 

 

Pročitajte...