Nevrijeme u TK: Poplave u Gračanici, vjetar rušio krovove i drveća u Kladnju, Banovićima i Živinicama

Poplave

Gračanica

Juče u popodnevnim satima je općinu Gračanicu zahvatilo jako olujno kišno nevrijeme. U veoma kratkom vremenskom periodu više lokalnih potoka i rječica je nadošlo i izašlo iz svojih korita. Bilježimo porast rijeke Sokoluše u dijelu naselja Pašalići, poplavljen je bio i regionalni put Gračanica-Srebrenik, u MZ Prijeko Brdo Džakulska Rijeka je izašla iz svog korita i pričinila veću štetu na putevima i njivama u vidu nanosa posipnog materijala kao i bujičnih odrona. U naseljima G. i D. Doborovci jaka kiša je odnosila posipni materijal i ugrozila lokalne puteve u dijelovima Serhatlije, Džanani i Hodžići. Zabilježeni su i dva veća odrona na regionalnom putu za Srebrenik u naseljima Škahovica i Doborovci.

POŽARI

Teočak

VJ općine Kalesija ugasila požar (dimnjak na stambenom objektu) u naselju Bilalići.

UDARI VJETRA

Kladanj

Vjetar je prouzrokovao skidanje lima s stare džamije u Tuholju, koja je zaštićenin spomenik kulture. Nastava u OŠ „Kladanj“ otkazana zbog vjetra koji je oštetio krov škole.

 Banovići

Više prijava građana zbog palog drveća preko saobraćajnica u MZ: Čifluk, Treštenica, Bučik i oštećenja krovova stambenih objekata u MZ Bučik i Stražbenica.

 Tuzla

Više naselja bez napajanja električnom energijom zbog udara vjetra.

 Čelić

Više naselja bez napajanja električnom energijom, zbog udara vjetra i oborenih stabala na saobraćajnice koji su uklonjeni u toku noći.

 Živinice

Jaki udari vjetra najviše su pogodili općinu Živinice, gdje je bez napajanja e. energijom Đurđevik, G. Živinice, Višća, Podgajevi. Bezbroj je prijava od strane građana  šetama na stambenim objektima uzrokavano jakim udarima vjetra. Krovovi dvije OŠ u Višći i Đurđeviku su otkriveni. OŠCZ Živinice ima hitnu sijednicu u 08:30.

 

Pročitajte...