Njemačka: Sukobili se simpatizeri PKK i policija, ima povrijeđenih

– Simpatizeri PKK su bocama i štapovima napali pripadnike sigurnosnih snaga. Policija je intervenisala suzavcem i palicama

– Neki demonstranti su zadobili lakše tjelesne povrede, a neki su i privedeni

DIZELDORF (AA) – Simpatizeri terorističke organizacije PKK organizovali su proteste u njemačkom gradu Dizeldorfu tokom kojih je došli do sukoba s policijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija ovog njemačkog grada dala je dozvolu za održavanje protesta pod uslovom da se ne nose predmeti koji simboliziraju PKK kao ni posteri s likom Abdulaha Ocalana, osuđeni lider PKK. Demonstranti su se okupili ispred glavne željezničke stanice u gradu odakle su počeli šetnju.

Dizeldorf, Njemačka – 04. novembar 2017: Simpatizeri terorističke organizacije PKK organizovali su proteste u njemačkom gradu Dizeldorfu tokom kojih je došli do sukoba s policijom. Policija ovog njemačkog grada dala je dozvolu za održavanje protesta pod uslovom da se ne nose predmeti koji simboliziraju PKK kao ni posteri s likom Abdulaha Ocalana, osuđeni lider PKK. Demonstranti su se okupili ispred glavne željezničke stanice u gradu odakle su počeli šetnju. ( Mesut Zeyrek – Anadolu Agency )

Jedna grupa nosila je simbole i postere koje je policija zabranila nakon čega su ih i upozorili na to. Simpatizeri PKK su bocama i štapovima napali pripadnike sigurnosnih snaga.

Policija je intervenisala suzavcem i palicama. Neki demonstranti su zadobili lakše tjelesne povrede, a neki su i privedeni.

Unatoč sprečavanju policije veliki dio demonstranata se još nije razišao i nastavljeni su događaji na različitim dijelovima grada.

Pročitajte...