Nogometaši Čelika bez trojice prvotimaca u Tuzli

Nogometaši Čelika u trećem kolu ‘Lige za opstanak’ prvenstva BiH gostovat će u Tuzli i bit će to vjerovatno najteži ispit za igrače i stručni štab Zeničana.

Gostovanje u Tuzli i susret sa Slobodom, direktnim konkurentom u borbi za opstanak u ligi, propustiti će Tony Livančić i Mahir Mehić zbog povreda, dok će Aldin Šišić pauzirati zbog tri žuta kartona.

Ekipa Slobode je u velikoj prednosti nad Zeničanima, jer imaju osam bodova više, ali je njima plasman prije igranja ‘Lige za opstanak’ donio i prednost domaćeg terena u prvoj utakmici sa Čelikom. Ipak, sva razmišljanja i kalkulacije padaju u vodu pred imperativom osvajanja bodova zeničke ekipe na stadionu Tušanj. Za igrače Čelika sutrašnja utakmica znači i previše da bi u bilo kojoj kombinaciji mislili na poraz.

– Odlučili smo da budemo u karantinu u Lukavcu gdje ćemo imati još jedan trening, nakon kojeg bismo riješili probleme oko sastava ekipe, jer nemamo na raspolaganju tri standardna igrača. Jedno je sigurno da je pred nama veliki ulog i mi smo fokusirani na sebe i našu igru. Žao mi je što se sutrašnja utakmica ne igra u okviru ‘Lige za prvaka’, jer su Čelik i Sloboda veliki klubovi, koji trebaju biti u vrhu našeg nogometa – kaže trener Čelika Edin Prljača.

On će sa saradnicima tek sutra odrediti sastav svoje ekipe, ali je za očekivati da će povjerenje dobiti Dujković, Okoli, Pandža, Karamatić, Bevab, Šantić, Kadrić, Salčinović, Anđušić, Đelmić i Nikolić.

Utakmica između Slobode i Čelika igra se danas na stadionu Tušanj u Tuzli od 16 sati, a glavni sudac je Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.