Nogometašice BiH danas u Zenici dočekuju Kazahstan

Ženska seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Zenici protiv selekcije Kazahstana odigrati pretposljednji susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. u Francuskoj.

Nakon šest odigranih kola, nogometašice BiH zauzimaju četvto mjesto u Prvoj gupi sa samo tri boda, koja su osvojile upravo protiv današnjih protivnica, a koje su u oktobru prošle godine na početku kvalifikacije u Astani pobijedile sa 2:0.

Selektorka Samira Hurem ističe da njene izabranice spremno dočekuju današnji susret.

– Mi jedva čekamo utakmicu sa Kazahstanom u kojoj želimo bodove. Igračice će pružiti maksimum na terenu. Lidija Kuliš i Milena Nikolić imaju problema sa povredama, ali nama su one bitne reprezentativke i nadamo se da će biti prevaga protiv Kazahstana – kazala je Hurem.

Kapitenka Milena Nikolić također očekuje pobjedu.

– Dobro smo radili i spremali se za Kazahstan. Imamo kvalitetniji tim, ali kraj je sezone i prisutan je umor kod igračica. Bez obzira na to mi ćemo pružiti maksimum i očekujem da ostvarimo pobjedu – kazale je Nikolić.

Susret Bosna i Hercegovina – Kazahstan počinje u 17.30 sati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici. Ulaz je slobodan.

Pročitajte...