Novalić: Radost Kurban-bajrama podijelimo sa svojim najbližima

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, uime Vlade FBiH i svoje lično, uputio je čestitku povodom predstojećeg Kurban-bajrama.

– Svim muslimanima čestitam Kurban bajram. Najvrijednije bogatstvo su zdravlje i porodica, stoga uz radost obilježavanja Bajrama čuvajmo njegove vrijednosti, ali i svoje i zdravlje najmilijih. Poruke žrtvovanja i darivanja u našoj tradiciji obilježavanja Kurban bajrama ukazuju nam na bitnost međusobnog uvažavanja i brige za druge, jačajući tako našu vjeru da strpljenje i trud nesebično ulažemo u stvaranju bolje budućnosti – navodi se u čestitki.

Blagdani su, kako se dodaje, vrijeme podsjećanja na njegovanje zajedničkih vrijednosti i opredjeljenja da uvijek budemo tolerantni i solidarni, ali i jaki i uporni da u duhu naše kulture štitimo suživot i stvaramo uslove za bolje sutra svih građana.

– Radost ovog bajrama podijelimo s svojim najbližima, porodicom i onima kojima je naša pomoć potrebna, uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka struke, vodeći računa o svom i zdravlju drugih. Uz želju da vas Bajram ispuni posebnom radošću, upućujem vam najljepše čestitke – navodi Novalić.

Pročitajte...