Nove medalje za karatiste BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Karate reprezentacija BiH na Balkanskom prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku osvojila je 23 medalje i to 4 zlatne, 10 srebrenih i 9 bronzanih. U generalnom plasmanu je u konkurenciji 12 država osvojila 5. mjesto.

Na današnjoj press-konferenciji generalni sekretar Karate saveza BiH Fikret Selman, član UO saveza Anto Krešić te selektori muške i ženske juniorske reprezentacije BiH Željko Zombra i Una Selman istakli su zadovoljstvo nastupom naših karatista posebno sa Tuzlanskog kantona koji su se okitili sa dvije pojedinačne i pet ekipnih medalja.

Hamza Čajić je osvojio srebro u kategoriji mlađih seniora do 84 kg i ekipnu bronzu, Emina Abdulić je bila bronzana u konkurenciji juniorki do 47 kg, dok je Stefani Krešić kao kapiten ženske juniorske selekcije osvojila ekipnu zlatnu medalju.

Među osvajačima medalja sa našeg kantona su još Haris Muratbašić kojem je pripalo srebro kao članu juniorske ekipe, Sandro Krešić koji je osvojio bronzano odličje sa kadetskom ekipom te Azra Bašić, Dina Mahmud i Belma Omerović koje su radile za ekupu mlađih seniorki kojoj je pripalo bronzano odličje.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno