Novi uspjeh takmičara KK “Do” iz Tuzle

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U Medjumurju je održan 21. Medjunarodni karate turnir Medjumurje Open, na kojem je nastupilo 11 zemalja sa 1100 takmičara iz 112 klubova, po čemu je ovo do sada najprestižniji turnir u regionu.
Karate klub “DO” Tuzla, kao jedini klub iz Tuzlanskog Kantona i Grada Tuzla, predstavljala su četiri takmičara inače reprezentativci BiH, koji su na ovom turniru briljirali, te osvojili jednu zlatnu i dvije bronzane medalje, te na najbolji mogući način otvorili ovu polusezonu u karate.

Sandro Krešić je i ovoga puta pokazao da nije slučajno prvak države, Balkana i treći u svijetu osvojivši prvo mjesto u kategoriji  mlađi kadeti +57, čime zadržava primat najboljeg u Evropi.

Stefani Krešić je radila svoju juniorsku kategoriju +59 kg  u koju je nedavno ušla te u najjačoj kategoriji pored dvije Hrvatske prvakinje dolazi do bronzane medalje.

Stefani je nastupila i u apsolutnoj kategoriji – seniorke, gdje je također osvojila bronzanu medalju, čime nastavlja trku ka ostvarivanju norme za plasman na Olimpijske igre.

Mlađi kadeti Meliha Đulović i Hašim Bešić nisu uspjeli uzeti medalje izgubivši mečeve u repasažu te su osvojili peta mjesta.

Ekipu je vodio trener kluba Anto Krešić.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno