Obavještenje za poljoprivrednike sa područja Kalesije

Obavještavaju se svi privredni proizvođači općine Kalesija koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, a na osnovu Pravilnika o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata (Sl.novine FBiH br.42/08, od 09.07.2008.godine) da su dužni podinijeti zahtjev za promjenu podataka na njihovom poljoprivrednom gazdinstvu.

Ukoliko nema promjena u ranijem upisu dužni su podnijeti zahtjev za potvrdu ranijeg stanja iz prošle godine zbog ažuriranja kako bi mogli ostvariti novčane podrške-poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji za tekuću godinu.

Član 14.pomenutog Pravilnika propisuje da se promjene prijavljuju putem zahtjeva, a u smislu poljoprovrednih kultura zasijanih na poljoprivrednom zemljištu u tekućoj godini, trenutnom stanju i promjeni vrste i brojnog stanja stoke, promjeni zemljišnog posjeda u osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta (površina zemljišne parcele i katastarska kultura, vlasništvo, zakup, koncesija i slično).

Zahtjev za prijavu promjene i obrasci mogu se preuzeti u kancelariji broj 19 u zgradi Općine Kalesija.

Krajnji rok za prijavu muznih grla u liniji otkupa mlijeka kao i prijava proizvodnje svježeg kravljeg mlijeka na obrascima P-1 je 10.aprila 2018.godine.

Pročitajte...