Objavljen identitet napadača u Teksasu

– Oružani napad u crkvi u američkoj saveznoj državi Teksas izveo je 26-godišnji Devin Patrick Kelley

NEW YORK (AA) – Oružani napad u crkvi u američkoj saveznoj državi Teksas izveo je 26-godišnji Devin Patrick Kelley, javlja Anadolu Agency (AA).

Američki mediji su pozivajući se na izvore bliske policiji objavili da je napad u kojem je poginulo 26 ljudi, izveo Devin Patrick Kelley, 26-godišnji bjelac.

Guverner Teksasa Gregg Abbot je na konferenciji za novinare saopćio da je broj poginulih u napadu u crkvi u Sutherland Springsu 26. Ranije je objavljeno da je poginulo 27 osoba.

Freman Martin, zvaničnik zadužen za javnu sigurnost u Teksasu je kazao kako je 23 ljudi ubijeno u crkvi, dvoje izvan objekta, dok je jedna osoba podlegla u bolnici.

Martin je kazao da je napadač bio odjeven u crnu odjeću te da je nosio pancirni prsluk. Na mjestu napada je ostavio oružje, a nešto kasnije je pronađen mrtav u vozilu kojim se udaljavao od mjesta događaja. On je naveo i da postoji mogućnost da je napadač izvršio samoubistvo, ali nije isključio mogućnost da ga je slijedio i pucnjima iz vatrenog oružja neutralisao neko od stanovnika naselja u blizini crkve.

Lokalni izvori su naveli kako misi u crkvi redovno prisustvuje oko 50 ljudi, a među stradalima je dvogodišnje dijete. Život je izgubila i 14-godišnja kćerka lokalnog svećenika.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je putem Twittera uputio saučešće porodicama žrtava te podsjetio da cijeli slučaj prati iz Japana gdje boravi u zvaničnoj posjeti.

Ukupno 26 osoba ubijeno je u oružanom napadu koji se jučer dogodio u koptskoj crkvi u američkoj saveznoj državi Teksas. Naoružani napadač je ušao u crkvu u mjestu Sutherland Springs i otvorio vatru na prisutne.

Pročitajte...