Objavljene preliminarne liste rezultata upisa na Univerzitet u Tuzli

Svi fakulteti Univerziteta u Tuzli će danas do kraja dana objaviti preliminarne rezultate prvog upisnog roka. Imena budućih studenata koji su primljeni na fakultete na koje su konkurisali objavljeni su i na web stranici Univerziteta, koja je zbog prevelikog interesovanja privremeno nedostupna. Najveći interes i ove godine bio je za upis na Fakultet elektrotehnike, na Medicinski i Farmaceutski fakultet. Konačne rang liste bit će objavljene 10. jula.

novinar Azra Mešić

Ove godine na fakultetima Univerziteta u Tuzli svoje studentsko mjesto je tražilo ukupno 2168 kandidata. Preliminarne liste primljenih su osim na webu objavljene i na fakultetima.

– Ove godine nije bilo prijemnog ispita, tako da su se kandidati mogli prijaviti na više studijskih programa i gdje god su se prijavili i prošli njihova imena se nalaze na tim privremenim rang listama, kaže prof dr. Vesna Bratovčić, prorektorica na Univerzitetu u Tuzli.

Oni koju su primljeni na više od jednog studijskog programa najkasnije do sutra 9. jula u 15 sati moraju se odlučiti na kojem žele studirati, tako što će u studentskim službama fakulteta preuzeti, ispuniti, potpisati i predati obrasce. Za one koji nisu primljeni, bit će i drugi upisni rok.

– Za drugi upisni rok, nećemo čekati august. Omogućit ćemo studentima da predaju dokumente već od 20.7. I za vrijeme godišnjih odmora će to biti moguće. I trajat će do kraja augusta, dodaje profesorica Bratovčić

Slobodnih mjesta za upis još ima na Filozofskom fakultetu, osim na Psihologiji. Ima mjesta na PMF-u, na Pravnom fakultetu, Mašinskom, RGGF-u, na Ekonomiji i na drugim fakultetima sa kojih svoje upisne rezultate povuku studenti koji su primljeni na više od jednog smijera.

Pročitajte...