Oblačno s kišom i narednih dana, ali i neobično toplo!

Danas u većem dijelu Bosne oblačnije prije podne sa prolaznom kišom, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i pljuskovima. Obilnija kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se većinom prognozira između 40 i 80 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 120 litara.

U većem dijelu Bosne tokom dana slabije padavine, a prolazno jača kiša u večernjim satima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, sa udarima od 45 do 65 km/h. Lokalno olujni udari vjetra i do 75 km/h.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22.

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jača kiša u Hercegovini gdje se prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom. Bez padavina je izgledno na području Krajine. Jači jugo u jutarnjim satima i prije podne vjetar će oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno malo kiše može pasti u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17.

Pročitajte...