Od 14. do 20. septembra obilježava se Sedmica borbe protiv tuberkuloze

Crveni križ Tuzlanskog kantona obilježava Sedmicu borbe protiv tuberkuloze. Od 14. do 20. septembra organizuju radionice u svim općinama i gradovima Tuzlanskog kantona, kako bi ukazali na sprječavanje, ali i pravovremeno liječenje oboljelih od tuberkuloze. Izradili su i markicu u apoenu od 0,50 pfninga (pola marke) koja se već distribuira u osnovne i srednje škole, ali i građanima širom kantona.

U okviru obilježavanja Sedmice brobe protiv tuberkuloze volonteri i aktivinsti Crvenog križa TK, kroz edukativne radionice i humanitarne aktivnosti ukazuju javosti na značaj prevencije ove bolesti. Sve aktivnosti prilagodili su trenutnoj situaciji sa koronavirusom, uz poštivanje svih preporuka i naredbi Kriznih štabova kantona i federacije.

Nekoliko organizacija Crvenog križa, aktivnosti provode i u svim školama Tuzlanskog kantona.

Volonteri i aktivisti Crvenog križa TK, u okviru Sedmice borbe protiv tuberkuloze, posjetit će i oboljele osobe. Za njih su osigurani prehrambeni i higijenski pakete pomoći. Raspodjela je počela, pa na taj način nastoje ukazati da osobe koje se liječe od tuberkuloze nisu same i zaboravljene.

Pročitajte...