Od ponedjeljka stabilizacija vremena: Pretkraj naredne sedmice nove padavine

– U periodu od 4. do 8. decembra, prema sinoptičkim kartama, doći će do kratke stabilizacije vremena. Prestanak padavina pratit će i lagani rast temperature zraka

SARAJEVO (AA) – U Bosni i Hercegovini do kraja sedmice preovladavat će nestabilno vrijeme sa snijegom na planinskim područjima i s kišom i susnježicom na nižim nadmorskim visinama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Drugog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i snijegom u Bosni. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima padavine postepeno slabe i prestaju.

Jutarnje temperature kretat će se od minus pet do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevne od minus tri do tri, na jugu od tri do osam stepeni Celzijusa.

U periodu od 4. do 8. decembra, prema sinoptičkim kartama, doći će do kratke stabilizacije vremena. Prestanak padavina, istakli su iz FHMZBiH, pratit će i lagani rast temperature zraka. Pretkraj prognoziranog perioda, 11. decembra, očekuju se nove količine padavina. Padavine bi uglavnom mogle biti u obliku snijega. Veće količine sniježnih padavina očekuju se u Krajini i jugozapadnoj Bosni.

Tmurno vrijeme, uz povremene padavine i dodatni pad temperatura u odnosu na protekli dan, nepovoljno će djelovati na osjetljive osobe. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće će se pojačati. Sa približavanjem noći, opšta slika će se djelimično poboljšati, pod uticajem stabilnijeg, pri tome i hladnijeg vremena.

Pročitajte...