Odluka Kolegija: Sjednica Skupštine TK zakazana za 26. maj

Naredna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona biće održana u srijedu 26. maja, odlučio je danas Kolegij Skupštine. Poslanicima će na sjednici biti prezentirana Informacija o stanju sa pandemijom COVID-19 na području kantona. Na dnevnom redu, će se, između ostalog naći prijedlog Zakona o izmjeni zakona o uslovima postupka legalizacije bespravno izgrađenih građevina.

Na danas održanoj sjednici Kolegija Skupštine TK zakazana je 42. redovna sjednica Skupštine, na kojoj će biti razmatrana 21 tačka dnevnog reda. Poslanici će između ostalog razmatrati nacrt regulacionog plana za lokalitete Zlača i Muška voda za period od 10 godina kao i nacrt urbanističkog projekta za lokalitet djevojačka pecina za period od 10 godina.

– Prva tačka kao i do sad informacija o stanju kovida. Nakon toga nekoliko prijedloga nacrta zakona, nekoliko odluka, izvjestaja informacija, nekoliko regulacionih planova koji se tiču Zlače, Muske vode i Djevojačke pećine. Par tumačenja, i sve to u dnevnom redu koji ćemo nadam se uspiješno realizovati, kazao nam je predsjednik Skupštine Slađan Ilić.

Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona bit će održana 26. Maja, uz poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera.

(RTVTK)

Pročitajte...