Kuglanje: Kasumović drugi na pojedinačnom prvenstvu BiH

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Proteklog vikenda u Gradišci je održano finale pojedinačnog prvenstva BIH. Na finalnom takmičenju nastupilo je 16 igrača koji su kroz prethodno odigrane kvalifikacione turnire na nivou FBiH i RS-a izborili pravo nastupa. Na finalnom turniru iz ekipe Slobode su nastupali Nermin Kasumović i Midhat Jogunčić dok je Samir Jogunčić iako je izborio učešće otkazao svoj nastup na finalnom turniru. Prvog dana prvenstva svi igrači su odigrali jedan nastup za plasman nakon čega je 8. najbolje plasiranih nastavilo takmičenje Kup sistemom na ispadanje.

U nastupu za plasman Nermin Kasumović je oborio 625 čunjeva i zauzeo 3. mjesto, a Mithat Jogunčić je oborio 588 čunjeva sto je bilo dovoljno za 10. mjesto. Prvog dana igrali su se i četvrtfinalni dueli u kojem je Kasumović igrao protiv Malenice (Prvak FBiH) i ostvario pobjedu 3:1 sa ukupno oborenih 596 čunjeva.

Drugog dana takmičenja igrala su se polufinala i finalni meč. U polufinalnom duelu Kasumović je bio bolji od Marka Trklje (Prvak RS) rezultatom 4:0 sa 569 oborenih čunjeva. U drugom polufinalnom meču Ivan Petric 594  je bio bolji od Galića 588 rezultat je bio 2:2 ali je Petrić prošao u finale zbog više oborenih čunjeva.

U finalu Ivan Petrić 611 je bio bolji od Kasumovića 577 rezultatom 3,5:0,5 i tako odbranio prošlogodišnju titulu pojedinačnog prvaka BiH

 

Konačan plasman:

  1. Ivan Petric
  2. Nermin Kasumović
  3. Nemanja Galić

Marko Trklja

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno