Održan bokserski turnir “2. oktobar”

Bokserski klub “Grad Tuzla” danas je u Mejdanu organizovao tradicionalni turnir “2. oktobar” povodom Dana oslobođenja Tuzle.  Turnir je zbog pandemije koronavirusa pomjeren za dva mjeseca, ali je ipak klub domaćin uspio nastaviti sa tradicijom njegovog održavanja.

Ujedno je održano i kolo omladinske bokserske Premijer lige.

“Mi smo poslije uspješnog nastupa na Evropskom prvenstvu ubrzano krenuli u organizaciju već sada tradicionalne bokserske revije 2. oktobar, gdje smo pozvali sve najbolje boksere uzrasta do 18 godina. Ubacili smo i nekoliko borbi seniora koji su početnici ali od kojih se u budućnosti očekuju dobri rezultati. Marljivo treniraju i pripremaju se tako da smo njima pružili šansu da nastupe na ovom turniru”, istakao je trener BK “Grad Tuzla” Ervin Bristrić.

Ukupno je viđeno 35 dosta kvalitetnih borbi, a ovom prilikom uručeni su i prigodni pokloni za učesnika Evropskog omladinskog prvenstva u Budvi reprezentativca BiH iz BK Grad Tuzla Aliju Mešića i srebrenu na ovom prvenstvu reprezentativku Srbije Saru Ćirković, inače članicu BK Obilić iz Zvornika.

Pročitajte...