Naredna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona 27. jula

Sjednica Skupštine TK bit će održana u ponedjeljak 27. jula, odlučeno je danas na sjednici Kolegija kantonalne Skupštine. Na dnevnom redu bi se trebao naći Prijedlog Zakona o inspekcijama, Izmjene i dopune Zakona o vodama, kao i informacije o sportu, turističkoj djelatnosti, te informacija o stanju epidemije koronavirusa u Tuzlanskom kantonu.

Uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera u ponedjeljak 27. jula u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra TK Tuzla bit će održana 30. redovna sjednica Skupštine TK. Na današnjoj sjednici Kolegija utvrđen je dnevni red.

– Najznačajnije tačke su Prijedlog Zakona o inspekcijama, izmjene i dopune Zakona o vodama, izmjene i dopune Zakona o podršci poljoprivredi i ruralnom razvoju. Između ostalog bit će izvještaj o javnoj zdravstvenoj ustanovi Mustafa Beganović iz Gračanice, informacija o sportu, te turističkoj djelatnosti, istakao je predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović.

Na dnevnom redu sjednice naći će se i informacija o stanju pandemije koronavirusa. Poslanici će raspravljati te dati mišljenje o nekoliko federalnih zakona, kao što su Zakon o reprezentativnosti sindikata i Zakon o vijeću zaposlenika u Fedraciji BiH. Početak sjednice zakazan je za 10 sati.

(RTVTK)