Održana sjednica Komisije za privredu, ekonomsku i finansijsku politiku Skupštine TK

U Tuzli je održana sjednica Komisije za privredu, ekonomsku i finansijku politiku Skupštine TK. Komisija je podržala Izvještaje o radu u 2019.godini Univerziteta u Tuzli, odnosno, UKC Tuzla. Osim toga, prihvaćen je i Izjevštaj o radu Komisije za konceije Tuzlanskog kantona za 2020.godinu.


Komisija za privredu, ekonomsku i finansijku politiku Skupštine TK podržala je Izvještaj o radu u 2019.godini Univeryiteta u Tuzli. U izvještaju o radu za 2019.godinu UKC Tuzla, uz ostalo, navodi se da je, u odnosu na godinu ranije, ostvarenje programa veće za 3,8%, dok su pihodi uvećani za 6,8%.

-Ono što mogu konstatovati, Komisija je prihvatila sva tri navedena izvještaja. Istaknula bih Izvještaj za 2020.godinu Komisije za koncesije, jer je, u odnosu na prethodne godine, povećana naplata, a ukupan iznos je 6,8 miliona maraka, pojašnjava Amila Hodžić, član ove skupštinske komisije.

U Izvještaju o radu Komisije za koncesije, uz ostalo, po pitanju nadzora, navodi se kontinuirana provjera rada koncesionara i praćenje izvršenja koncesionih ugovora. Komisija je, tako, u potpunosti realizovala planirane aktivnosti kroz dva kontrolna nadzora koncesora i svih koncesionara koji su imali zaključene ugovore.

Pročitajte...