Održano “Otvoreno prvenstvo Tuzle u karateu”

U organizaciji Karate kluba Sloboda u tuzlanskom Mejdanu je održano tradicionalno „Otvoreno prvenstvo u karateu Tuzla 2020“ a u okviru obilježavanja 2. oktobra Dana oslobođenja Tuzle.

“Ovo takmičenja morali smo organizovati u skladu sa svim mjerama koje propisuju krizni štabovi u vezi pandemije Covid-19. Potrudili smo se da pokažemo da je moguće i u ovom vremenu organizovati takmičenje i da dovedemo barem trećinu takmičara u odnosu na ranije turnire. Prošle godine ovaj tradicionalni turnir bio je posjećen sa 500 a ove godine sa 200 takmičara i ne treba više  sobzirom da non stop moramo voditi računa o broju prisutnih u dvorani. Dobrom organizacijom smo još jednom pokazali da u ovo vrijeme pandemije život mora ići dalje i takmičenja se moraju održavati”, naglasio je predsjednik KK “Sloboda” Muhamed Husanović.

Zbog pandemije koronavirusa bio je reduciran broj takmičara, a nastupilo je oko 200 karatiskinja i karatista iz klubova sa područja TK u dječijoj, kadetskoj i juniorskoj konkurencji.

Takmičenje koje je otvorio predsjednik UO KS TK Fikret Selman odvijalo se u katama i borbama te je ujedno održano i kolo kantonalne karate lige.

Pročitajte...