Odziv na vakcinaciju u TK na zadovoljavajućem nivou

Od kako je prošle sedmice počela vakcinacija svih punoljetnih građana TK bez najave, odziv u Tuzlanskom domu zdravlja je zadovoljavajući. Po drugu dozu vakcine Astra Zeneca mogu doći i građani koji su prvu dozu primili van granica naše zemlje. Trenutno je, osim Astra Zenece čija prva doza pruža i najveći procenat zaštite, građanima dostupna vakcina Sinofarm, te Sinovac i Pfizer koje se trnutno upotrebljavaju samo za drugu dozu vakcine.

Ljekari obiteljske medicine svakodnevno razgovaraju sa svojima pacijentima o važnosti vakcinacije. Doktorica Snežana Hrustić baš je danas je pacijenticu koja se u početku nije željela vakcinisati uspjela pridobiti da primi prvu dozu vakcine protiv korona virusa. Kaže, kako im se pacijenti svaki dan javljaju sa brojnim nedoumicama i pitanjima.

Važno je napomenuti da niti jedan građanin Iu TK nakon vakcine nije imao neke ozbniljnije reakcije osim onih uobičajenih.

Vakcinacija  se za sada odvija na punktovima od ponedjeljka do subote od 7 do 15 sati.

na da sada građani koji su prvu dozu vakcine primili izvan granica naše zemlje, drugu dozu mogu samo sa ličnom kartom, kao i ostali, primiti ovdje. Shodno vakcinama s kojim raspolažu, to je sada jedino moguće učiniti vakcinom Astra Zenneca.