Okončani radovi na sanaciji curenja magistralnog vrelovoda u Tuzli

Radovi na sanaciji curenja magistralnog vrelovoda okončani su danas u 14 sati, saopšteno je iz Centralnog grijanja Tuzla. Magistralni vrelovod je napunjen i sve podstanice su puštene u rad čime je u svim objektima koji su danas ostali bez grijanja omogućena isporuka toplotne energije.

„Da obavijestimo korisnike sistema daljinskog grijanja da smo jutros rano pristupili sanaciji magistralnog vrelovoda na dijelu iza Gimnazije Meša Selimović. Dio sistema je jutros ostao bez napajanja toplotnom energijom u naseljima Sjenjak, Slavinovići, Skojevska.. Preduslov saniranju bila je priprema vrelovoda i pražnjenje“, istakao je Suljo Sarić pomoćnik direktora za tehničke poslove u Centralnom grijanju Tuzla.

Iz Centralnog grijanja zahvalili su se stanovnicima Stupina, Sjenjaka, Slavinovića i  Brčanske Malte na razumijevanju i strpljenju. Tokom dana normalizovana je isporuka toplotne energije u ovim naseljima kako bi radijatori u domovima građana Tuzle bili topli i grijali stanovnike na niskim temperaturama.   

Pročitajte...