Oktobar u JU BKC TK otvaraju tri događaja

JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona nakon niza realizovanih aktivnosti u proteklom mjesecu i u oktobru/listopadu planira mnoštvo sadržaja koji će, i u trenutnim uslovima sa ograničenim brojem posjetitelja događajima, obogatiti kulturnu scenu u Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

Sadržajnu sedmicu će u ponedjeljak 5. okobra/listopada u 11.00 sati otvoriti Svečana akademija povodom Svjetskog dana učitelja, koju tradicionalno uz podršku BKC TK-a organizuju Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

Dan poslije, u utorak 6. oktobra/listopada od 19.00 sati u Velikoj sali na programu je klavirski recital tuzlanske pijanistice Alme Hodžić Pašić. Koncert se održava povodom tridesete godišnjice/obljetnice obnove rada, HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla, a koji se realizuje u saradnji s Franjevačkim samostanom u Tuzli.

U četvrtak 8. oktobra/listopada u Plavoj sali od 18.30 će se održati promocija knjige poezije za djecu „Dobrote plam“, Bajre Perve, autora osam knjiga i poezije koja je ušla u udžbenički sadržaj za osnovne škole. Ova promocija je i uvod u „Oktobar – mjesec knjige“ u kojem će u JU BKC TK dati svoj doprinos u promociji važnosti knjige, njene uloge u obrazovanju i njenog značaja u svakodnevnom životu.

Tokom ovog mjeseca rezervisani su i termini za izložbe, projekcije filmova, manifestacije naših partnera, koncerte i panel diskusije o čijim će terminima javnost blagovremeno biti informisana.

JU BKC TK krajem oktobra/listopada nizom događaja u vlastitoj produkciji obilježit će i Svjetski dan audiovizuelnog naslijeđa.

Prisustvo navedenim događajima za posjetitelje je slobodno uz poštivanje izrečenih epidemioloških mjera, koje se odnose na okupljanje u zatvorenim prostorima.

JU BKC Tuzlanskog kantona

 

Pročitajte...