Online koncert učenika Muzičke škole Gračanica u subotu 2. maja

U subotu, 02. maja sa početkom od 19:00 sati učenici Paralelne muzičke škole održat će Prvi online koncert. Facebook stranica Radio Gračanica će uživo prenositi koncert učenika Muzičke škole koji je posvećen djeci oboljeloj od koronavirusa i djeci u izolaciji.

Na konceertu učestvuju učenici od prvog do šestog razreda sa odsjeka za klavir, harmoniku i gitaru. Svi nastavnici su uključeni u organizaciju koncerta.

Direktor škole Miralem Mejremić istakao je da je online nastava jedno novo iskustvo za učenike i nastavnike škole.

“Dokaz da se naša djeca školuju u skladu sa pravim principima i vrijednostima nesebično pomažući u svom domenu je i koncert koji je posvećen djeci oboljeloj od koronavirusa i djeci koja su u izolaciji. Zahvaljujem se kolegama nastavnicima Muzičke škole koji su pokazali visok stepen stručnosti i saradnje u prirpemi ovog koncerta. Takođe, zahvaljujem i kolegama Mustafi Mulahusejnoviću i Aldinu Sumbiću na tehničkoj pomoći i saradnji. Hvala i BKC-u na saradnji i podršci za emitovanje koncerta. Posebno se zahvaljujem vrijednim učenicima i roditeljima koji su, zaista u ovoj situaciji dali sve od sebe da se prirpemi i održi ovaj koncert”, kazao je direktor Mejremić.

Pročitajte...