Organizovan prijem za predstavnike AK “Doboj Istok”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović upriličili su danas prijem za Jasmina Mujića, Osmana Junuzovića i Belmina Mrkanovića trenera i takmičare Atletskog kluba „Doboj Istok“  koji su ostvarili zapažene rezultate na maratonskoj utrci koja je održana na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Osim trenera i takmičara, današnjem prijemu je prisustvovao i načelnik Općine Doboj Istok Kemal Bratić koji je istaknuo da se radi o jednim od najboljih atletičara u BiH.

Ovo takmičenje je ujedno bilo i prvo Državno prvenstvo BiH u maratonu kao i prvi maraton u regionu koji je organizovan u specifičnim uvjetima koji su prilagođeni trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Dionicu dugu 42,2 kilometra Junuzović, 27-godišnji član Atletskog kluba „Doboj Istok“ i atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine, pretrčao je za dva sata, 30 minuta i 21 sekundu.

Premijer Tulumović i ministar Mićanović su čestitali takmičarima i treneru na izvanrednom sportskom rezultatu, ali i drugim respektabilnim rezultatima koje ovaj atletski klub ostvaruje u posljednje vrijeme. Posebne čestitke uputili su Junuzoviću na ostvarenoj pobjedi u maratonu jer taj rezultat je još i veći imajući u vidu da se ne radi o Junuzovićevoj primarnoj disciplini. Njegove primarne discipline su tri hiljade metara sa preprekama i bez prepreka, kao i pet hiljada metara.

„Za razliku od dosadašnjeg djelovanja, Vlada Tuzlanskog kantona opredijelila se za sistemsku podršku sportu i sportistima. Na prvom mjestu utvrdili smo kriterije za stipendiranje sportista, a i na druge načine pomoći ćemo omasovljenje sporta i nagrađivati one perspektivne sportiste i sportiste koji postižu vrhunske rezultate“, kazao je danas premijer Tulumović, ističući da takva podrška mora dolaziti istovremeno i od nižih, ali i od viših nivoa vlasti.

„Radostan sam. Maraton nije moj fah. Ali, probao sam i isplatilo se. Ovaj rezultat poseban značaj ima ako pogledamo skromne uslove u kojima se mi pripremamo, za razliku od naših suparnika“, kazao je Junuzović.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno