Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija BiH obavlja pripreme za EP

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija BiH u nedjelju je u Lukavcu počela pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se od 19. augusta do 1. septembra održati u Zenici i Osijeku. Naša selekcija igrat će u grupi u Zenici sa Italijom, Srbijom, Slovačkom, Bjelorusijom i Poljskom, a na 20.dnevne pripreme selektoru Natmiru Buljubašiću odazvalo se svih 19 pozvanih odbojkašica.

“Sve odbojkašice koje su prošle testiranje su se odazvale. Pripreme smo počeli na vrijeme. U grupi smo sa Italijom koja je branilac titule, tu je ekipa Srbije. To su ekipe svjetskog glasa. Slovačka, Bjelorusija, Poljska znači TOP 10 najbolje rangiranih reprezentacija. Našu su očekivanja da se što bolje pripremimo, da se predstavimo u što boljem svjetlu i svaki osvojeni set za nas je  uspjeh u ovakvoj konkureniciji”, rekao je selektor Buljubašić.

Naša reprezentacija će se u Sportskoj dvorani u Lukavcu pripremati sve do starta prvenstva. Iako je pandemija koronavirusa prekinula i odbojkašku sezonu trener u stručnom štabu reprezentacije Goran Savić je zadovoljan u kakvom stanju su reprezentativke stigle na pripreme:

“Otprilike imamo planirano 20 dana priprema ovdje u Lukavcu. Pošto je to malo kraći rok pripremili smo osnovne bazične pripreme, znači rad sa loptom da bi što prije ušli u trenažni proces i da izdefinišemo ekipu koja će biti spremna za Evropsko prvenstvo”.

Kapiten Sara Glibić ističe odličnu atmosferu u svlačionici i nada se da će se što bolje pripremiti i na Evropskom prvenstvu pružiti što bolje igre.

“Došao je veliki broj talentovanih igračica iz cijele BiH. Tu smo otprilke mjesec dana i putujemo 20. augusta u Zenicu na Evropsko prvenstvo. Pokušat ćemo da predstavimo BiH u najboljem svjetlu”.

Treba reći da će u drugoj grupi u Osijeku igrati reprezentacije Hrvatske, Rusije, Turske, Njemačke, Bugarske i Francuske.