Otvoren vakcinalni punkt u Zavodu za javno zdravstvo TK

Kako bi olakšali vakcinaciju na području TK otvaraju se novi vakcinalni punktovi, kako bi bili dostupniji što većem broju građana. Tako je danas i u kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo otvoren punkt za vakcinaciju građana protiv koronavirusa. S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije, još jednom je upućen poziv građanima da budu odgovorni i da se vakcinišu. Do danas je vakcinisano sa jednom ili obje doze oko 101 hiljada građana.

Na području Tuzlanskog kantona u dane vikenda povećao se broj oboljelih od koronavirusa. Pozitivnih je 44, najviše u Tuzli i Lukavcu. Povećao se i broj hospitalizovanih osoba na 22. Umrle su dvije osobe od posljedica zaraze koronavirusom. Kako bi spriječili širenje koronavirusa u Zavodu za javno zdravstvo TK, otvoren je punkt za vakcinaciju građana. – Danas se u Zavodu za javno zdravstvo vakcinisalo dvadesettroje građana, i smatramo da je odaziv dobar, navodi prim. mr. med. sci Blaško dr Topalović, epidemiolog u ZJZ TK.

Broj inficiranih koronavirusom počeo se povećavati od jula i tokom avgusta, navodi dr Topalović.  – Kako bi zaustavili širenje zaraze, potrebno je vakcinisati što više građana u krećem vremenskom periodu, navodi dr Topalović.

Uz ostale vakcinalne punktove širom TK, punkt za vakcinaciju u Zavodu za javno zdravstvo TK otvoren je svaki radni dan od 8 do 12 sati. Ako interes građana bude veći radno vrijeme će biti produženo, naglašava dr.Topalović.