Otvoreni sportski poligoni u OŠ Podorašje i OŠ Rapatnica

Vlada Tuzlanskog kantona nastavlja sa realzicijom projekata sa ciljem poboljšavnja uslova u školama. Tim povodom danas su  na području Grada Srebrenika svečano otvorena dva sportska poligona u Osnovnoj školi Rapatnica i područnoj školi Podorašje.

Autor: Avdo Mešanović

Ministrica za obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić danas je svečano otvorila  novoizgrađeni sportski poligon u Zahirovićima u  područnoj školi Podorašje. Pored ovog poligona danas je otvoren i renovirani sportski poligon u Osnovnoj školi Rapatnica.

Mi smo evo danas posebno sretnin da možemo reći  da smo dva velika i značajna projekta  uspjeli da provedemo kraju u toku ove godine. Dakle projekat poligona u OŠ Rapatnica, Vlada TK izdvojila sredstva u iznosu od 50.000 KM a kada je u pitanju ovaj poligon na kome se trenutno nalazimo, dakle poligon u područnoj školi Podorašje takođe u potpunosti finansiran iz sredstava Vlade TK, dakle 20.000 KM istakla je ministrica Fahreta Brašnjić.

Kako su istakli direktori ovih osnovnih škola izgradnja sportskih poligona od velikog je značaja za učenike i uposlenike škola ali i lokalnim zajednicama.

Ovaj projekat je u vrijednosti 50.000 KM i u potpunosti je finasiran iz sredstava Vlade TK. Ovo je samo jedan u nizu od projekata koje je Vlada TK finansirala za našu školu , pored rekonstrukcije sportskog poligona uskoro počinjemo sa sanacijom krova u našoj centralnoj školi, a već je završena ugradnja video nadzora, alarmnog sistema i zamjena stolarije u nekoliko prostorija. Zahvaljujem se Vladi TK, minstirici obrazovanja i nauke Fahreti Brašnjić koja je zaista uložila veliki doprinos za sve ove projekte rekla je Favzija Tursunović direktorica OŠ. Rapatnica.

Moram istaći da će ovaj projekat mnogo značiti kako našoj školi za izvođenje predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj a naravno i za ostale manifestacije, a tako i cijeloj ostaloj lokalnoj zajednici jer u ovu školu idu učenici iz tri mjesne zajednice Zahirovići,Kurtići i Straža i ovo je jedino igralište gdje bi i ostali građani te tri mjesne zajednice mogli da se bave sportskim aktivnostima, naravno i drugim manifestacijama istakao je Armin Hrustić direktor OŠ. Podorašje.

Na današnjoj svečanoj manifestaciji u Zahirovićima učenici područne škole pripredili su prigodan kulturno zabavni program. Učenici su uručili  zahvalnicu kantonalnoj minstrici obrazovanja i nauke Fahreti Brašnjić.

 

 

Pročitajte...