OV Teočak: Usvojene odluke o rekonstrukciji ceste Priboj-Teočak i stipendiranju studenata

Na sjednici Općinskog vijeća Teočak usvojene su odluke o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju regionalne ceste Priboj-Teočak. Projekat podrazumijeva rekonstrukciju 1600 metara ove dionice. Usvojena je i odluka o dodjeli stipendija za studente diplomskog i postdiplomskog studija. Stipendije će dobiti 13 studenata u iznosu od po 1000 KM.

Autor: Dino Dropić

Vijećnici Općinskog vijeća Teočak usvojili su Odluku o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju regionalne ceste B Priboj – Teočak. Odluka je od izuzetne važnosti za sve stanovnike ovog područja. Glavni regionalni put biće asfaltiran čime će biti omogućeno lakše saobraćanje vozila na ovoj dionici.

 “ U toku su aktivnosti na pripremi rekonstrukcije odnosno realizacije ovog projekta. Sam projekat podrazumijeva rekonstrukciju 1600 metara ove dionice. To podrazumijeva izgradnju asfaltnog sloja 6m i pratećeg trotoara. U cilju što uspješnije realizacije projekta, bilo je donošenje jedne ovakve odluke kojom se omogućava regulisanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi projekat što prije bio realizovan”, rekao je Nusret Džuzdanović predsjedavajući Općinskog vijeća Teočak.

Teočanski vijećnici su usvojili i Odluku o dodjeli stipendija za studente diplomskog i postdiplomskog studija.

“Vijeće je danas također donijelo odluku o dodjeli studentskih stipendija općini Teočak za dodiplomski i postdiplomski studij za akademsku 2019/2020 godinu. 13 studenata je ispunilo uslove konkursa. Obzirom da je planom bilo predviđena dodjela 20 stipendija u iznosu od 750 KM, a uzimajući u obzir da je 13 studenata ispunilo uslove, u skladu sa preporukom komisije, Općinsko vijeće je donijelo odluku o dodjeli 13 stipendija u iznosu od po 1000 KM”, istakao je Džuzdanović.

 Donošenjem ovih odluka vijećnici su doprinijeli poboljšanju kvaliteta života na ovom području, čime nastoje u budućnosti stvoriti bolje uslove za sve stanovnike Teočaka, poručeno je danas.

Pročitajte...