Ovacije i aplauzi na premijeri predsatave “Potjera” u Živinicama

Sinoć je u prepunoj velikoj sali BKC Živinice izvedena pozorišna predsatva „Potjera“. Nakon duže pauze od premijere predsatve „Maheri“ iz 2010.godine novi tekst Zlatka Jugovića uz podršku opštine Živinice iznjedrila je pomlađena ekipa živiničkog Gradskog pozorišta – Udruženja građana “Scena”.

Prepunom velikom salom BKC Živinice prolamao se u više navrata glasan smijeh i aplauzi, a publika je ovacijama sa scene ispratila glumačku ekipu živiničkog Gradskog pozorišta – Udruženja građana “Scena” koja je premijerno izvela novu predsatvu „Potjera“ autora Zlatka Jugovića.

Glumačka ekipa u sastavu Marinko Mišić, Murat Hasanagić, Suad Avdagić, Armin Suljić i Adnan Kamberović uspješno su dočarali zamisao pisca ove drame da odslika nekadašnji period života u BiH jer je radnja smještena u vrijeme uoči sarajevskog atentata. Uprkos toliko prohujalih godina, radnju drame pisac je učinio aktuelnom u odnosu na stanje u našem društvu, ali i okruženju. Glumci GP Živinice su u tekst utkali određenu dozu bosanskog humora po kojem su odavno prepoznatljivi što je publika više puta umjela nagraditi aplauzima.

Ovom predstavom u GP Živinice žele obilježiti i veliki jubijel domaćeg pisca Zlatka Jugovića. Naime, ove godine Jugović proslavlja 75 rođendan ali i pola stoljeća rada u kulturi u toku kojeg je objavio 50 dramskih djela za djecu i odrasle. Te mu je na kraju predsatve ovim povodom uručena umjetnička slika. Termini repriznih izvođenja predstave „Potjera“ bit će naknadno objavljeni.