Ove godine više upisanih na Univerzitet u Tuzli u prvom roku nego lani

Univerzitet u Tuzli je objavio konačne rang liste prvog prijemnog ispitnog roka na tuzlanskim fakultetima. U odnosu na prošlu godine ove je godine prijemni polagalo od 150 kandidata za studente više i broj upisanih bit će znaćajno veći, kad se okončaju procedure sva tri upisna roka, kažu na Univeriztetu.

novinar Azra Mešić 

Oko 1600 studenata koji su polagali prijemni na fakultetima Univerizteta u Tuzli danas konačno znaju jesu li primljeni. Prošle godine bilo ih je na prvom roku 1444-ero. Na Univerzitetu kažu da interes za studije ove godine postepeno raste. A već se spremaju i za drugi upisni rok.

– Ostalo je 275 mjesta na budžetu i oko 500 mjesta za studente koji sami finansiraju studij tj. koji plaćaju sami. Popunjena su mjesta na Medicinskom fakultetu, na Farmaceutskom fakultetu, na općem studiju Elektrotehnike, a na pojedinim drugim studijskim programima kao što je logopedija, psihologija i još neki drugi studijski programi, kaže Nihada Delibegović-Džanić, dekanica Filozofskog fakulteta UNTZ.

Ostalo je mjesta  i na RGGF-u, na PMF-u, na Pravnom i Tehnološkom fakultetu, te na većini odsjeka Filozofskog fakulteta. Na Produkciji  Akademije dramskih umjetnosti ima još 5 mjesta.

– Sva slobodna mjesta će biti oglašena na web stranici. Prijava dokumenata će biti od 20. do 26. augusta, a prijemni ispit je već oglašen, a on je 3. septembra u 10 sati, potvrđuje dekanica Filozofskog fakulteta.

Ove godine Univerzitet u Tuzli bilježi veći interes i za Ekonomski fakultet, odnosno za relativno nove za odsjeke Menažment u turizmu, na ekonomiji i Turizmologiju na PMF-u.

Pročitajte...