Ove sedmice u Radio ordinaciji: Koji su znakovi da se premalo krećete i kako loše navike dovode do različitih tegoba?

U petak, 28. maja u 12.15 u programu Radija Tuzlanskog kantona možete slušati emisiju “Radio ordinacija”. Ovoga puta bavit ćemo se znakovima koje na organizam daje ukuliko se nedovoljno krećemo, kao i to koje loše navike dovode do različitih tegoba?

Mnogi ljudi se zbog modernog načina života premalo kreću, tako da ne bi bilo iznenađujuće da vaše tijelo počne paničiti i pokazivati vam da je krajnje vrijeme da počnete brinuti o sebi. Dovoljan je jedan pogled na vlastito tijelo, pa da otkrijete da previše vodite sjedilački način života i da vam je prijeko potrebno više kretanja. Posljedice mogu biti i više nego opasne.

Mnoge ustaljene navike štete zdravlju, a da toga nismo ni svjesni. Ukoliko ih na vrijeme ne promijenite, mogu dovesti do različitih tegoba koje utiču na to da se ne osjećate dobro uprkos zdravoj ishrani, vježbanju, dovoljnom i kvalitetnom spavanju. Stručnjaci navode najčešće nezdrave navike o kojima ćemo opširnije u Radio ordinacija kantonalnog radija, u petak, 28. maja u 12 sati i 15 minuta.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

Pročitajte...