Ovog vikenda u Muzičkom vremeplovu TK radija Azra i David Bowie

I ove godine u programu TK radija, poštovani slušatelji, vikendom ćete biti u prilici slušati emisiju “Muzički vremeplov” TK radija.
Kontroverzni autor i jedan od najvećih mističara rock scene bivše Jugoslavije Branimir Džoni Štulić je rođen 11. aprila 1953. godine u Skopju. Otac mu je bio vojno lice tako da su seljakanja bila neizbežna popratna pojava profesije. Ključne godine odrastanja i afirmacije proveo je u Zagrebu, gde je studirao na Filozofskom fakultetu. U početku karijere često je nastupao sam, sa akustičnom gitarom i to pretežno po žurkama gde je izvodio svoje, ali i tuđe pjesme raznih žanrova. U to vrijeme napisao je dobar dio pesama koje su se kasnije našle na ranim albumima Azre. Prva grupa koju je osnovao se zvala Balkan Sevdah Bend. Činili su je dugokosi momci sa akustičnim gitarama i jedna pjevačica. Svirali su sve, od Džonijevih pjesama, preko sevdalinki, narodnjaka, do The Beatles. Vremenom se bend sve više okreće rocku, i kroz njega je prošlo mnogo muzičara.
Više detalja i naravno dobre muzike emitovat ćemo u subotu, 9. januara u 12.30.

U nedjelju, 10. januara u 12.30 Davide Bowie. Rođen je kao David Robert Jones u Londonu, 8. januara. David je bio rock muzičar, ali i kompozitor, glumac, aranžer, producet, te muzički tehničar. Ovaj muzički velikan bio je poznat kao umjetnik koji je sklon mijenjanju muzičkog stila te vlastitog imidža.

TK radio mreža predajnika: 87.90, 90.00, 90.3, 91,8, 99.8 i 104.4 MHz
TK radio online: http://radio.rtvtk.ba/

Pročitajte...