”PABLO ESCOBAR – GOSPODAR ZLA”, pon – pet od 22:30 na Vašoj Televiziji!

”Pablo Escobar – Gospodar zla”, radnim danom od 22:30 u programu Vaše Televizije!

Najskuplja serija ikada snimljena u Columbiji “Pablo Escobar – gospodar zla” portretira lik Pabla Escobara, kralja kokaina, izumitelja surove tehnike ubistava “kolumbijske kragne” sa patološkom strahom od nečistoće, koji je uzor pronalazio u Al Caponeu, a ljubav prema mlađim ženama okrunio brakom sa petnaestogodišnjom djevojčicom.

Pablo Escobar ostao je upamćen kao jedan od najmoćnijih kriminalnih vođa i čovjek koji je odgovoran za najviše šmrkanja u toaletima u povijesti. Sitan lopov, rođen u malom kolumbijskom gradu Medelin od oca farmera i majke učiteljice brzo je napredovao od raznosača droge do krijumčara. Sa 32 godine bio je multimilijarder kome je šverc droge donosio pola milijuna eura dnevno.

Pablo Escobar, u stilu Robin Hooda, dio svog novca ulagao je u naklonost siromašnijih slojeva, donirajući programe za pomoć socijalno ugroženim licima, izgradnju škola i sportskih igrališta. Čovjek koji je oštetio 450 000 građana bježeći od policije, zapalio je dolarske novčanice u vrijednosti od 2 miliona dolara kako bi ugrijao promrzlu kćerku.

Kralja kokaina, sa političkim ambicijama i utopijskim mislima o Columbiji – zemlji legaliziranog kokaina, zaustavili su meci obloženi cijanidom.

Serija je zasnovana na istinitoj priči o najvećem dileru droge koga je svjet ikada imao, Pablu Escobaru. Na osnovu novinskih dokumenata i svjedočanstava nekih od Escobarovih bliskih saradnika i poznanika, napisan je scenario za ovu seriju. Serija se bavi njegovim životom, od najranijih dana, pa sve do vremena kada je postao neprikosnoveni vladar narko podzemlja.

Najambiciozniji projekat kolumbijske filmske produkcije sa preko 1300 glumaca. Serija ima 74 epizode čija je prosječna dužina 43 minuta.

Reziser: Karlos Moreno

Glavne uloge: Andres Para, Endži Sepeda

***

Seriju: ”Pablo Escobar – Gospodar zla”, gledajte radnim danom od 22:30 u programu Vaše Televizije!

 

 

 

Pročitajte...