U sudaru dva voza kod Jablanice dvoje mrtvih i jedno teže povrijeđeno (FOTO)

Dvije mrtve i jedna teško povrijeđena osoba epilog su sudara vozova koji se noćas desio u Donjoj Jablanici. Frontalni sudar desio se kod jablaničke željezničke stanice, nešto poslije ponoći.

Ove informacije potvrdili su iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Ono što trenutno znamo je da su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je zadobila teže tjelesne povrede”, kazali su iz Operativnog centra.

Kako saznajemo jedna osoba je uspjela iskočiti iz voza i proći bez povreda. Povrijeđeni je hitno prebačen u mostarsku bolnicu.

Uviđaj obavljaju pripadnici MUP-a, na mjesto nesreće je došla i dežurna tužiteljica, a intervenisali su i vatrogasci.

(RTVTK/KLIX/AVAZ)

U željezničkoj nesreći kod Jablanice poginuli J. Ć. i F. T. iz Sarajeva

JABLANICA, 23. kolovoza (FENA) – U sudaru vlakova na željezničkoj stanici u mjestu Donja Jablanica smrtno su stradali (1969.) i F.T. (1971.), objavio je MUP Hercegovačko-neretvanske županije na svojoj web stranici.

“U nesreći su sudjelovale dvije željezničke kompozicije. Lokomotiva s 18 vagona u kojoj su se nalazili H. K. (1983.) i J. Ć. (1969.), oba iz Sarajeva, i lokomotiva s 36 vagona u kojoj su se nalazili B. J. (1968.) i F. T. (1971.), oba iz Sarajeva.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradali J. Ć. i F. T., dok je teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio H. K. Na snazi je potpuna obustava željezničkog prometa na navedenoj dionici. Upoznati krim. policija i nadležni tužitelj, poduzete sve potrebne mjere”, stoji u priopćenju županijskog MUP-a.

(RTVTK/FENA) R.G.

Pročitajte...