Pet godina od pogibije trojice pripadnika ”Ljutih Krajišnika”

– Navršilo se danas pet godina od pogibije trojice pripadnika navijačke grupe „Ljuti Krajišnici“, Almira Kasumovića, Vildana Pehlića i Hasiba Mahmića, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj vraćajući se sa posljednje utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

SARAJEVO (AA) – Navršilo se danas pet godina od pogibije trojice pripadnika navijačke grupe „Ljuti Krajišnici“, Almira Kasumovića, Vildana Pehlića i Hasiba Mahmića, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj vraćajući se sa posljednje utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

”Noć 15. oktobra 2013. godine ostat će zauvijek upisana u srcima svim Bosancima i Hercegovcima koji vole fudbalsku reprezentaciju, te nezaboravan trenutak kada Edin Džeko prolazi po lijevoj strani pored litvanskih fudbalera, dodaje loptu Vedadu Ibiševiću koji postiže pogodak i ovjerava plasman našeg tima na Mundijal. Ipak, već sljedeći dan sve nas je pogodila vijest da su tri naša navijača smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći po povratku iz Kaunasa. Prošlo je pet godina od ovog tužnog događaja, ali ‘Ljuti Krajišnici’ još nisu zaboravljeni”, navodi se na oficijelnoj internet stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Pročitajte...